buborekfoliaA törékeny, érzékeny termékek az odafigyelés ellenére is könnyen megsérülhetnek szállítás során, vagy akár a raktárban való mozgatáskor. Önnek szüksége van egy gazdaságos megoldásra, amely a rázkódás, ütődés, leesés okozta sérülésekkel szemben véd. A buborékfólia a tökéletes megoldás.

A buborékfólia a véletlen szülötte

1957-ben két feltaláló buzgón dolgozott egy nagy ötleten, amitől hatalmas elismerést és bevételt vártak, de munkájukat nem koronázta siker.

Azután véletlenül rájöttek, hogy amit feltaláltak, az valami más célra kiválóan alkalmas. Így született meg a különleges tapétának induló buborékfólia, amely csomagolóanyagként hatalmas karriert futott be az egész világon.

A technológia történelmében gyakran előfordul, hogy egy találmány iránt mindenki érdektelenséget mutat, egészen addig, amíg nem jön valaki, aki felismeri, mire lehet azt használni. Az sem ritka, hogy ami egy célhoz képest kudarc, egy másik cél mögé állítva bombasztikus sikert tud elérni.

A buborékfólia tapétának tényleg furcsa lenne, de termékek megóvására kétségtelenül frappáns ötlet.

A buborékfólia páncélt csinál a levegőből

A fólián szabályos alakzatban elhelyezett, levegővel töltött félgömbök sorakoznak, óriási mennyiségben. A gömbök mérete sokféle lehet, a választás attól függ, hogy a megvédendő tárgy milyen súlyú, milyen formájú. Minél nagyobbak a gömbök, annál hathatósabb a védelem, amit biztosítanak.

A buborékfólia a bezárt levegő rugalmasságára épít, amely a nyomás hatására összezsugorodik, majd megkeményedik, és végül kitágul, visszaszerezve eredeti térfogatát. A behatás erejének jelentős részét elnyeli, csak kisebb részét adja tovább.

2016 nyarán egy teszt keretében 22 méter magasról kőre dobtak egy közönséges buborékfóliába csomagolt iPhone telefont. A készüléknek semmi baja nem lett, még felületi sérülések sem keletkeztek rajta, és kifogástalanul működött.

A buborékfólia őrület

A gyerekek „pukkanósnak” vagy „pukkanós fóliának” is nevezik a buborékfóliát, annyira szeretnek vele játszani, sorban egymás után kipukkasztani a levegővel töltött buborékokat.

A játékként való felhasználás olyan mértékben elterjedt, hogy sok gyártó kifejezetten gyerekeknek szóló termékként is forgalmazza. Vannak buborékfólia rajongói oldalak, és Indianában január utolsó hétfője a Buborékfólia Tiszteletének Napja.

A Bubble Wrap Battle videójára negyvenmillióan voltak kíváncsiak. Rendeznek pukkantós versenyeket, egyesek szerint oldja a stresszt, javítja a kedélyállapotot.

Ha bármilyen érzékeny terméket szeretne megóvni a rázkódástól, ütődéstől, zuhanástól, van erre egy megfelelő eszköz, amely olcsó, könnyű, jól kezelhető, és annyira hatékony, hogy értékes tárgyakat is rá lehet bízni. Ez az eszköz a buborékfólia, amely rugalmas levegőpáncélba öltöztetve védi, amit belecsomagoltak.

 

Csupán egyetlen kattintásra van a buborékfólia megrendelésétől, ne késlekedjen!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Facebook